Makové řezy se žloutkovou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková
20 min. 20 min. přípravy, 25 min. pečení
39 Líbí se mi Komentáře
4
Uložit recept
Makové řezy se žloutkovou polevou

Představujeme vám tradiční žloutkové řezy, které jsme však pro vás trošku osvěžili. Spojení máku a jablek vytvoří úžasně nadýchané šťavnaté těsto, které prostě chcete ochutnat. Pokud vám na první pohled nepadly do oka, pamatujte, že vzhled není všechno. Pokud jim dáte šanci, garantujeme, že nebudete litovat. 

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 145 kcal
  • 13,1 g sacharidů
  • 8,8 g tuků
  • 4,2 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. V misce si vařečkou rozmícháme změklé máslo se sladidlem. Přidáme mletý mák a přilijeme acidofilní mléko.Makové řezy se žloutkovou polevou

  2. Do směsi dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme, a nakonec přidáme oloupané a nakrájené jablko. Makové řezy se žloutkovou polevou

  3. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky odložíme bokem. Sníh opatrně po částech přimícháváme do těsta. Hotové těsto vylijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečícím papírem. Makové řezy se žloutkovou polevou

  4. Pečeme na 170 stupňů 20–25 minut.Makové řezy se žloutkovou polevou

  5. Mezitím si ze žloutků a pomletého třtinového cukru (můžeme nahradit klasickým moučkovým cukrem) vyšleháme polevu. Tu vylijeme na ještě horký řez a necháme vychladnou ideálně přes noc v ledničce. Před podáním řezy necháme odstát při pokojové teplotě. Makové řezy se žloutkovou polevouMakové řezy se žloutkovou polevou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
39 Líbí se mi Uložit recept