Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 měsíci
1
50 min.
Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

Tento koláč je téměř bez cukru a téměř bez námahy. No dobře, okrájet hrušky sice chvilku potrvá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Čeká vás totiž extra kakaový, tak akorát sladký a šťavnatý koláč se zkaramelizovanými hruškami nahoře. Ideální parťák na první podzimní dny.

1 porce obsahuje

  • 109 kcal
  • 11,8 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 3,7 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

    Žloutky vymícháme se sladidlem a s vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozpuštěný kokosový olej. Do misky dále přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a větší špetku mletého zázvoru (těstu dodá fajn chuť) a promícháme. Vznikne nám husté těsto.

    Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

  2. V samostatné misce si vymícháme bílky do tuhého sněhu. Ten opatrně přimícháme ke kakaovému těstu.

  3. Na menší plech (20x30 cm) si položíme papír na pečení, rovnoměrně na něho naneseme rozpuštěné ghee, posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe nakrájenými a oloupanými hruškami. Na ty vylijeme těsto.

    Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

  4. Pečeme při 180 stupních přibližně 20 minut. Koláč necháme jemně vychladnout a následně ho překlopíme, aby byly zkaramelizované hrušky nahoře. Nakrájíme a můžeme podávat. Skvěle chutná samotný, ale i například se lžící jogurtu. Dobrou chuť :)

    Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

    Šťavnatý obrácený koláč s hruškami

Poděkuj autorovi
5
Aktin Proteinové ořechové máslo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________