Rychlé, lehké, chutné.
To jsou vlastnosti, které přesně vystihují tuto těstovinovou variaci. Zároveň taky naše požadavky na oběd, nad kterým nechceme trávit půl dne v kuchyni.
Omáčku jsme ukuchtili z čerstvých rajčat, kterých jsou teď plné zahrádky i potravinové pulty. Zkombinujte je se svěží ricottou a šťavnatým kuřecím masem a rázem máte na světě výživné jídlo, které příjemně zasytí i na několik hodin.
1 porce obsahuje
- 538 kcal
- 51 g sacharidů
- 18 g tuků
- 43 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g cizrnových těstovin
- olivový olej ve spreji
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 g rajčat
- 70 g rajčatového protlaku
- 150 g ricotty
- 200 g krůtího trhaného masa
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
Postup
-
Těstoviny si uvaříme dopředu.
Pro zpestření jídelníčku můžeme sáhnout po alternativní variantě, jako jsou cizrnové těstoviny.
-
Jako zdroj bílkovin jsou skvělou volbou krůtí prsa ve vlastní šťávě, která můžeme okamžitě konzumovat. Pokud je doma nemáme, můžeme si v osolené vodě předem uvařit krůtí prsa a po vychladnutí je natrhat na požadované kousky.
-
A teď hurá na omáčku!
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na malé kousky.
Rozpálíme pánev, posprejujeme ji olivovým olejem, na kterém smažíme česnek a cibuli, dokud nezačnou lehce zlátnout.
Následně do pánve přihodíme rajčata a ještě chvíli smažíme, aby se hezky opekla.
Dál ke směsi vmícháme rajčatový protlak. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.
Na závěr přidáme riccotu, krůtí prsa a vše společně promícháme.
-
Omáčku podáváme s předem uvařenými těstovinami. Celé jídlo vyšperkujeme čerstvou bazalkou.
-
Dobrou chuť!