Rychlé a nadýchané lívance s ricottou

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před 3 měsíci
20 min.
Rychlé a nadýchané lívance s ricottou

Snídaně jako dělaná na klidná víkendová rána. Díky ricottě jsou lívance nadýchané a jemné. Hotové jsou cobydup. Na talíři je stačí ozdobit oblíbeným oříškovým máslem, tvarohem a čerstvým ovocem. A pak už jen pomalu vychutnávat.

1 porce bez zdobení

  • 338 kcal
  • 33,7 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 23,7 g bílkovin

Na 2 porce

Na těsto
Navíc

Postup

  1. Rychlé a nadýchané lívance s ricottouOpatrně oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky smícháme s ricottou, mlékem a cukrem. Pokud jste se rozhodli do těsta přidat i vanilkovou esenci, šťávu nebo kůru z citronu, teď je ta správná chvíle.

  3. Přidáme mouku, protein, kypřící prášek a vymícháme středně husté těsto.Rychlé a nadýchané lívance s ricottou

  4. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta.

  5. Rozehřejeme si pánev, přidáme malé množství kokosového oleje a tvarujeme lívance. Opékáme je asi 3 minuty při nízké teplotě, dokud se na povrchu lívanců nezačnou tvořit bublinky. Pak je otočíme a opečeme je také z druhé strany.

  6. Podáváme se vším, co máme rádi. Rozhodně by nemělo chybět oříškové máslo nebo ovoce.Rychlé a nadýchané lívance s ricottou

Poděkuj autorovi
Aktin Vegan Proteinová Cookieska
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________