Byla jednou jedna fitness babička. Ta si ráda brala na mušku tradiční české recepty, které šikovně obměňovala za jejich zdravější verze. Třeba takové tvarohové knedlíky s jahodami. Ty se jí zvlášť povedly.
Dovnitř schovala jahody, protože jich zrovna měla plnou zahradu. Avšak neprohloupila by ani s jiným sezónním ovocem. Zkuste je podle jejího receptu i vy.
1 porce obsahuje
- 527 kcal
- 46 g sacharidů
- 15 g tuků
- 52 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g tvarohu
- 100 g špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 1 vejce
- kůra z 1/2 citrónu
- 20 g Sladiče
- 200 g jahod
- 15 g mandlových lupínků
- 100 g hrudkovitého tvarohu
- tymián
- 1 lžíce ghee
Postup
-
Všechny ingredience na těsto zpracujeme dohromady – měkký tvaroh z alobalu, mouku, protein, vejce, citrónovou kůru a sladidlo podle chuti. Mělo by vzniknout tak akorát lepivé těsto (kdyby moc lepilo a nedalo se s ním pracovat, přidáme trochu mouky).
-
Z těsta uždibujeme kousky, které nejdřív ve dlaních tvarujeme do tvaru placky a následně dovnitř balíme jahody. Co knedlík, to jahoda.
-
V hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní knedlíky. Vaříme je cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
-
Hotové knedlíky servírujeme zasypané nasucho opraženými mandlovými plátky, hrudkovitým tvarohem a přelité rozpuštěným ghíčkem. Můžeme přidat pár lístků tymiánu pro zajímavější chuť.
Nechte si chutnat!