Dochází ti inspirace na zdravé slané večeře či obědy? Tak to si ulož recept na křupavé květákové waffle. K chuti přijdou jako hlavní chod, ale i jako příloha.
Variací můžeš vykouzlit nespočet. Do těsta přimíchej svůj oblíbený sýr nebo bylinky. A příště je zase obměň. Ruku do ohně, že s takovou se waffle stanou pravidelnou položkou na tvém domácím menu.
1 porce obsahuje
- 264 kcal
- 16 g sacharidů
- 12 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g květáku
- 30 g celozrnné špaldové mouky
- 120 g mozzarelly
- 2 vejce
- 1 čajová lžička sušené cibule
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička oregana
- bazalka
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup
-
Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a rozmixujeme najemno.
-
Rozmixovaný květák přesuneme do větší misky a smícháme se zbylými ingrediencemi.
-
Rozpálený wafflovač lehce potřeme olejem či ghíčkem. Připravené těsto v něm potom pečeme dokřupava.
-
Podáváme se vším oblíbeným, co dům dal a sdílíme na Instagramu s označením @aktinrecepty.