Pestrobarevné poke bowls jsou nezpochybnitelným gastronomickým trhákem poslední doby. Zahltily Instagram, daly vzniknout hromadě nových bister a své místo si zaslouží i mezi aktiňáckými recepty. Věděli jste, že ačkoliv zavání asijskou kuchyní, svůj původ mají na Havaji?
Jedná se vlastně o takové sushi pro lenochy. Ušetříte si strastiplné rolování a ingrediencí si můžete naložit tolik, co hrdlo ráčí, v objemu, který by klasická sushi rolka rozhodně nepojmula.
My jsme jednu takovou poke bowl připravili a jak už je naším dobrým zvykem, výrazně jsme zkrouhli její sacharidy a kalorie. Zásluhu na tom má speciální rýže Slim Rice Sushi, která obsahuje až o 70 % méně kalorií než ta klasická.
1 porce obsahuje
- 537 kcal
- 32 g sacharidů
- 37 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 balení Slim Rice Sushi
- 1 lžíce rýžového octu
- 150 g lososa
- 2 lžíce Tamari sójové omáčky
- 50 g avokáda
- 50 g manga
- 60 g edamame
- 40 g ředkviček
- 20 g mungo klíčků
- koriandr
- 1/2 čajové lžičky sezamu
- 40 g cukety
- 40 g mrkve
Postup
-
Lososa nakrájíme na kostky a dáme marinovat do Tamari omáčky. Alespoň na hodinu odložíme do lednice. -
Rýži vybalíme a dochutíme rýžovým octem.
-
Jakmile losos nasaje požadovanou chuť, stačí už jen uvařit fazolky, pokrájet zeleninu a vše naskládat do misky podle vlastního gusta.