Turecké vejce známé jako Cilbir

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
10 min.
29 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Turecké vejce známé jako Cilbir

Vejce jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku většiny z nás. Pokud však taky točíte pořád dokola míchačky a volská oka, je nejvyšší čas tento stereotyp rozbít něčím netradičním. 

Turecká vejce kombinují ingredience, které pravděpodobně zrovna máte v lednici. Představují výživné a smysluplné jídlo se špetkou orientu, na kterém si zaručeně pochutnáte.

1 porce (bez přílohy) obsahuje:

  • 223 kcal
  • 9 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 22 g bílkovin

Ingredience

Na jogurtový základ:
Na vejce:
  • 2 vejce
  • 1 lžíce octa
  • voda
Na podávání:

Postup

  1. Turecké vejce známé jako Cilbir

    Ve větší míse ochutíme jogurt s kořením a olivovým olejem. Následně jej rozdělíme na dvě porce. 

  2. Následně se vrhneme na přípravu prošívaných vajec.

    Vejce si vyklepneme zvlášť do menší misky. Ve středním hrnci přivedeme vodu s octem k varu a následně výkon stáhneme na nižší až střední stupeň. Ve vodě pomocí metličky vytvoříme vír. Chvíli jej necháme uklidnit, aby se netočil příliš rychle a vejce neroztrhal. Následně doprostřed víru vylijeme vejce. Vaříme 3 minuty. Poté vejce opatrně vyndáme lžící na talířek s ubrouskem a necháme okapat.

    Vejce připravujeme jedno po druhém, ne obě najednou.

  3. Prošívaná vejce přidáme do misek k jogurtu, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečeným wrapem.

    Turecké vejce známé jako Cilbir

    Turecké vejce známé jako Cilbir

    Turecké vejce známé jako Cilbir

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
29 Líbí se mi Uložit recept